VIA – prima aplicatie mobila pentru tinerii adulti afectati de cancer din Romania

I-am cunoscut pe cei din Asociația Little People în decembrie 2014, când am fotografiat Gala De Crăciun Temerarii, un eveniment la care au participat peste 240 de tineri supraviețuitori de cancer din 15 țări europene. A fost un eveniment copleșitor pentru mine, deoarece m-a atins foarte profund. A fost o lecție de viață și de fiecare dată când îmi este greu, îmi amintesc de energia celor pe care i-am fotografiat atunci, oameni care au depășit cancerul.

Sunt mulți oameni creativi în asociație, care vin mereu cu idei noi în a îi sprijini pe cei care încă duc lupta cu această boală necruțătoare. Una dintre noile idei este o aplicație mobilă destinată tinerilor afectați de cancer din România, numită VIA. Aplicatia VIA este prima de acest fel și a venit în contextul în care sistemul de sănătate și îngrijire din România nu este pregătit pentru a sprijini și emoțional tinerii bolnavi de cancer.

Scopul aplicatiei VIA

De aceea, aplicația VIA are ca scop conectarea cu ușurință a tinerilor care sunt bolnavi de cancer cu cei care au supraviețuit acestei experiențe dificile, cu vârste între 18-39 de ani, ca să poată discuta despre absolut orice.

Orice durere ai avea, o poți exprima în exterior. Nu va mai fi nevoie să o ții în tine, cu gândul că nimeni nu te va înțelege.

Sprijinul moral este unul dintre cele mai importante lucruri când vine vorba de a face față unei boli atât de grave, deoarece izolarea este cunoscută ca problema numărul unu cu care se confruntă cei diagnosticați cu cancer, lucru observat de-a lungul timpului de cei din Asociația Little People.

Astfel, au decis să creeze o aplicație ce constă într-un spațiu securizat, virtual, prin care tinerii să poată comunica între ei, fără a le fi jenă sau rușine. Nici nu pot să-mi imaginez ce probleme pot apărea de-a lungul evoluției și tratamentului unui cancer, de aceea este important să poți vorbi cu cineva care a trecut prin aceeași situație ca și tine, reușind să fii înțeles și sprijinit exact cum îți dorești, pentru a rămâne puternic și a lupta cu toate forțele pentru a depăși momentele de slăbiciune.

În plus, folosind aplicația VIA, tinerii vor putea lega și prietenii cu persoane față de care nu vor avea teama de a fi respinși, care înțeleg și le oferă siguranță că nu sunt singuri.

Aplicatia VIA este disponibila pentru Android si iOS

Mi se pare o idee extraordinară. Aplicația este disponibilă tuturor tinerilor adulți afectați de cancer din toate centrele de tratament din România.

Poate fi descărcată de aici pentru Android, și de aici pentru iOS. VIA este produsă de Asociația Little People, cu sprijinul Lidl.

Spread the word, să ajungă vestea la toți cei care au nevoie de ajutor!