ABILITAXI – serviciu de transport gratuit dedicat persoanelor cu dizabilitati

Zilele trecute am primit de la Alina o veste buna: RE:START ROMANIA a lansat o campanie de constientizare si fundraising pentru mobilitatea persoanelor cu dizabilitati. Mai concret, se doreste implementarea unui serviciu de transport gratuit pentru oamenii care au nevoie de o modalitate de deplasare adaptata nevoilor: ABILITAXI.

De multe ori am stat si m-am gandit cum ar fi viata mea intr-un scaun cu rotile si mi-am dat seama cat de important este pentru mine sa ma pot misca dintr-un loc in altul cu usurinta. Cu ajutorul serviciului ABILITAXI, acest lucru va fi posibil, deoarece deplasarea se va face in conditii speciale de siguranta si comoditate, in mijloace de transport atent adaptate nevoilor acelor oameni care au astfel de probleme.

Beneficiarii programului ABILITAXI

ABILITAXI este dedicat persoanelor cu deficiente fizice, mentale, intelectuale sau senzoriale de durata (handicap fizic, somatic, auditiv, vizual, mintal, psihic, asociat), deficiente care nu le permit deplasarea cu transportul public, ingradind participarea in societate in conditii de egalitate cu ceilalti.

Bineinteles, beneficiaza de acest proiect si familiile celor de mai sus, care vor avea o viata un pic mai linistita avand acest mod de transport la dispozitie in mod gratuit.

Cum functioneaza ABILITAXI?

Accesul la acest serviciu se va realiza pe baza de programare, prin apelarea unui numar de telefon de luni pana vineri, intre 9-17.

Soferul, impreuna cu infirmierul vor merge la locatia Beneficiarului, il vor prelua (impreuna cu apartinatorul, dupa caz) si vor efectua transportul tur si retur.

Cum puteti ajuta?

Exista mai multe posibilitati de a sprijini aceasta campanie:

  • trimite cuvantul ABILITAXI prin SMS la 8842 si donezi 2 euro
  • prin promovarea pe retelele de socializare a campaniei

Toate detaliile le gasiti pe http://abilitaxi.org.ro/ . Multumesc pentru orice ajutor oferit 🙂