Chipuri, locuri – un documentar despre pasiunea pentru oameni

Din 29 iunie poti vedea in cinematografele din Romania documentarul “Chipuri, locuri”. Sau “Visages Villages”. Sau “Faces Places”. Daca esti pasionat de oameni, de fotografie, de calatorii, sunt sigur ca o sa-ti placa. Eu l-am vazut saptamana aceasta si m-a atins tare placut, mi-a lasat o energie pozitiva si o motivatie de a iesi din zona de confort (o sa scriu mai jos la ce ma refer).

Agnès Varda, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val din cinematografia franceza, alaturi de fotograful JR, un artist a carui identitate nu este cunoscuta (un fel de Carla’s Dreams), sunt coregizori si naratori ai documentarului. Cu toate ca apartin unor generatii diferite, Agnes (acum in varsta de 90 de ani) si JR (in varsta de 35 de ani) apar ca suflete pereche, impartasind pasiunea pentru imagini si pentru oameni.

Inainte sa merg la film cu Andreea, am vazut trailer-ul si am ramas uimit. Ce fac cei doi are un mare impact asupra oamenilor si este o idee pe care nu am mai vazut-o pana acum. Dincolo de cuvinte, sunt imaginile care impresioneaza. Va las mai jos trailer-ul sa-l vedeti si voi, daca sunteti curiosi despre ce vorbesc.

Spuneam ca documentarul mi-a dat o motivatie sa ies din zona de confort. De multe ori mi-am dorit sa fac proiecte cu oameni de pe strada. Sa-i fotografiez, sa-i ajut sa isi recapete incredere in ei, sa public si in online imaginile respective, pe anumite teme. Niciodata nu am avut curaj. Insa acum ma simt mai increzator si sper sa reusesc sa-mi depasesc teama de a aborda oameni pe strada pentru a le face fotografii.

Documentarul “Chipuri, locuri” este distribuit de microFILM si promovat de ROLLERCOASTER PR.