Ia-ti un burger ESCU de la Burgarescu

Aproape în fiecare weekend caut un loc nou în care să mănânc. De data aceasta am ajuns la Burgărescu, un restaurant deschis acum puțin timp în zona Muncii, pe Basarabia 80.

Proiectul este creat din pasiune pentru mâncare și amenajat cu gust. Trebuie să recunoaștem că Burgărescu este un nume genial pentru un loc în care eu am găsit cel mai bun burger din București, pe numele lui: ESCU.

Silviu Pal Blog - Cum este la Burgarescu

Noul local se vrea un mix între un nume tipic românesc, cu trimitere la perioada interbelică a Bucureștiului, și produse americane de tip fast-food reconvertite în gourmet fine dining.

Experiența mea a fost una tare faină, pentru că m-am simțit ca acasă. Fiind un restaurant cu focus pe burgeri, sunt câteva lucruri esențiale pe care le-am apreciat la ESCU: pâinea de calitate, moale ca un burete, care nu s-a sfărâmat, carnea pulled pork, obținută într-un proces de slow cooking de aproximativ 6 ore, și cartofii proaspeți, care nu provin din cei înghețați.

Silviu Pal Blog - Cum este la Burgarescu

Silviu Pal Blog - Cum este la Burgarescu

O mică povestioară despre Burgărescu

Am avut ocazia să vorbesc și cu unul dintre proprietarii localului și mi-a povestit un pic despre evoluția proiectului Burgărescu, felul cum au ales numele și cum au personalizat locul astfel încât să iasă cât mai primitor și cât mai bine organizat ca și spațiu.

Iată câteva idei:

“Totul a început ca o provocare, ca o nebunie, ca un act suprem de curaj. Există o vorbă, și în cazul Burgărescu este extrem de adevărată: se spune că un antreprenor autentic este cel care părăsește corporația, se aruncă în prăpastie și își construiește, în cădere, un avion. Sau, în cazul meu, un paradis al burgerilor. Nu a fost ușor. Au fost luni când ajungeam acasă plin de var, miroseam a diluant, arătam ca un actor din reportajele de pe Discovery despre supraviețuire. Dar astăzi, Burgărescu este precum un copil, copilul meu, un copil care crește.”

Despre meniu

Meniul conține și o variație de rețete de pizza, câteva feluri de deschidere, printre care și platoul lui Burgărescu (aripioare pui, cârnăciori boierești, inele de ceapă, cartofi de casă, sos) și altele, precum și deserturi. Lista cu băuturi alcoolice este foarte variată și pentru toate gusturile.

Dar ce diferențiază Burgărescu de alte burgerii este faptul că ai și posibilitatea să îți alegi tu ingredientele pe care să le conțină burgerul tău. Ideea Burgărește cu pasiune a venit din faptul că fiecare om are gusturile lui, și astfel are posibilitatea să mănânce exact ce își dorește.

Burgărescu în social media

Totul bine și frumos. Urmează să deschidă și o terasă în spatele localului, și va fi, cu siguranța, noua atracție a anului în materie de burgeri.

Vă recomand să îi faceți o vizită, mai ales că au început să organizeze evenimente în fiecare weekend. Urmăriți pagina de Facebook și contul de Instagram Burgărescu pentru a afla noutățile.

Hai noroc și poftă bună!

Silviu Pal Blog - Cum este la Burgarescu