De ce nu mai pot sa urmaresc food bloggeri

M-am supărat. Am ajuns la capătul răbdării. Nu mă așteptam să fie atât de greu și să ajung în situația asta. Pe măsură ce trece timpul, impactul este din ce în ce mai mare și nu mai reușesc să fac față. Și nu este ca și cum aș avea cum să contracarez, că oricum nu pot să fac mare lucru în privința asta, decât să evit orice contact, orice interacțiune, cu acești oameni.

Da. Este vorba de food bloggeri. M-au terminat cu postările lor mega delicioase, din care nu pot să gust nici măcar puțin. Ce, nu știați? O poză cu mâncare nu are nici miros, nici gust, chiar dacă o printezi la cea mai înaltă calitate. Sunt pentru totdeauna pierdut în iluzii gastronomice.

Știu că o să ziceți că-s nebun, că m-au apucat pofte de gravidă sau că cine știe ce-am fumat. Dar sunt anumite persoane pe care le urmăresc pe Instagram, pe Facebook sau le citesc blogul, la postările cărora îmi lasă gura apă mai ceva ca după Monica Bellucci în Malena.

Food Bloggeri cărora urmează să le dau unfollow

Nu mai am nicio scăpare decât să le dau unfollow celor două bloggerițe de food și să-mi văd de viață liniștit. Nu de alta, dar problema este că nu pot să gătesc nimic din ce rețete postează, că nu am încă bucătăria mobilată. Gătesc este mult spus, dar să zicem că aș experimenta toate rețetele lor, iar, în funcție de rezultat, voi mânca sau…nu.

Să începem cu Prăjiturela a.k.a. Mihaela Sava.

Serios? Asta este poză de pus pe Instagram? Am încremenit când am zărit-o în feed-ul meu. Este cel mai apetisant desert pe care l-am văzut în ultima vreme într-o postare. Oameni care țineți regim, beware!

Câtă atenție la detalii, la design, dar și la cum pică lumina astfel încât să iasă cadrul cât mai bine. Cică pe prăjitură o cheamă Pavlova. Sincer, dacă aș putea, m-aș însura cu Pavlova din poza asta. Prăjiturela, cu lacrimi în ochi și gura plină de…aer, ai un 10 de la mine!

Și acum înghit în sec după ce am văzut poza asta. Cu câtă minuțiozitate a așezat Prăjiturela căpșunile alea, doar așa, ca să te doară când bagi lingurița în borcănel. Mihaela Sava, a durut? Normal că a durut. Soțul tău, săracul, știe cel mai bine cum e să suferi când mănânci astfel de bunătăți. Dar nu mi-e milă de el, norocosul!

Să vă arăt și cine este autoarea acestor minunății. Meet Prăjiturela. Până îi dau eu unfollow, intrați pe contul ei de Instagram, ca să vedeți câte motive am să fac acest lucru. Și blogul ei este plin de rețete mortale.

Și să încheiem cu Daniela NiculiFood For Your Soul.

Daniela scoate din tine tot ce e mai toxic. Adică ceea ce gătește doamna Niculi este mai sănătos decât orice ai mâncat până acum.

Primul contact cu deliciile Danielei l-am avut la o mini-ședință foto, când mi-a adus un smoothie verde. Numai ea și Dumnezeu știau ce e în compoziția extraterestră. Deja îmi imaginam stomacul, care n-a văzut în viața lui ceva așa de sănătos, cum strâmbă din nas și întreabă “Prietene, unde e carnea? Pui, porc? Ai uitat ce-mi place?”. Nu am putut refuza, asta e clar.

Pe blogul ei, Daniela Niculi te învață, cu exemple din propria experiență, cum să îți faci o dietă fără zahăr adăugat și nu numai. Am avut posibilitatea să gust dintr-un mousse de ciocolată extrem de delicios făcut de ea, care nu conține zahăr. Și în acel moment nu am mai simțit nevoia de a mânca Nutella.

Dar să trecem peste asta. Nu-mi vine să cred că îmi lasă gura apă tot ce gătește, chiar dacă ingredientele pe care le folosește sunt diferite de tot ce mănânc de obicei. Dar Daniela face în așa fel încât să dea o nuanță specială oricărui fel de mâncare pe care îl gătește.

Nu mai lungesc vorba. Unfollow clar! Uitați și motivele:

În fine

Am încercat! De o oră mă uit la profilele lor de Instagram și mă întreb ce mă ține să le dau unfollow? Nu înțeleg. M-am săturat de pozele geniale pe care le fac cu mâncare…nu de alta, dar vreau și eeeeeu!

Voi ce bloggeri de food urmăriți? Cum rezistați? Lăsați comentarii, dacă mai aveți putere.