Plateste o cafea sau un ceai cu poezia ta preferata pe 21 Martie

De câțiva ani, în perioada asta, apăreau postări pe feed-ul de Facebook legate de oameni care plăteau pentru cafea cu o poezie. Mereu m-am întrebat despre ce este vorba, iar acum știu exact ce se întâmplă: pe 21 martie este Ziua Internațională a Poeziei, iar Julius Meinl a creat campania manifest Plateste cu poezie, care are loc în peste 250 de cafenele din România. Deja la a șasea ediție, conceptul de anul acesta este “Poezie, caut cântec”, iar ambasadorul global este cântărețul-compozitor JP Cooper.

Unde poți să oferi o poezie ca monedă de schimb pentru o cafea sau un ceai

Da. Exact așa. Miercuri, 21 martie, scrii poezia ta preferată pe o hârtie și mergi cu ea la una din locațiile de aici. Atât de ușor este.

“În acest an, ne-am lansat o nouă provocare: să dovedim că poezia este sufletul muzicii. Poezia poate fi considerată inaccesibilă, mai greu de abordat, însă muzica are un limbaj universal și abilitatea de a atrage oamenii către poezie în moduri neașteptate”, a declarat Mădălina Sultan, Marketing Manager Julius Meinl.

Concertul “Poezie, caut cantec”

Pe seară, ne vedem la concertul experiment marca Julius Meinl de la Berăria H, unde vor urca pe scenă Adrian Despot (Vița de Vie) și Cristina Bălan (câștigătoarea Vocea României din 2015). Toate detaliile despre eveniment le găsiți aici.

Plateste cu o poezie 2018 - Julius Meinl

Sunteți curioși să aflați mai multe despre Julius Meinl?

Julius Meinl, înființată în 1862, este o afacere de familie, austriacă, și este ambasadorul îndrăgitei Culturi a Cafelei Vieneze de mai bine de 150 de ani. Cinci generații de experiență în cafea, produse premium și servicii excelente oferite clienților sunt doar câteva dintre calitățile brandului cunoscut la nivel internațional.

Prezent în 70 de țări, Julius Meinl se clasează în top 3 mărci de cafea premium în 40 dintre acestea și este lider de piață în Austria, Rusia și Dubai.

Mie îmi place mult cafeaua lor și, recunosc, sunt îndrăgostit de ceștile roșii cu logo. Mi se pare că oriunde ai bea cafea Julius Meinl dintr-o ceașcă personalizată, poți călători în timp și spațiu, pe străzile orașului muzicienilor, al marilor compozitori, al artei, Viena. Atât este de ușor.

Totul despre Plateste cu poezie pe site-ul Julius Meinl: http://bit.ly/PlatesteCuPoezie2018

Credit photo with JP Cooper: David Levenson.