Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – un film impresionant

Până la Gala Premiilor Oscar 2018, pe care am vizionat-o direct din studiourile Digi24, doar auzisem de filmul Three Billboards Outside Ebbing, Missouri cum că ar fi foarte bun și că ar avea șanse chiar la Oscar. Ei bine, filmul nu a luat niciun premiu, dar Frances McDormand a luat Oscar-ul pentru cea mai bună actriță în rol principal, iar Sam Rockwell a luat Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar. Amândoi le merită din plin pentru rolurile jucate în acest film.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri este destul de greu de descris, pentru că te cam lasă fără cuvinte și nu are cum să nu te atingă în interior.

Filmul te duce într-o lume simplă, unde toți oamenii se cunosc între ei. Undeva în America, la marginea localității Ebbing din Missouri, sunt trei panouri publicitare. O crimă nerezolvată bântuie zona. O mamă și-a pierdut copilul, iar poliția nici până acum nu a găsit un vinovat.

Frances McDormand, în rolul mamei în suferință, joacă foarte bine. În ciuda tragediei din familie, Mildred este o femeie puternică, stăpână pe ea, gata să facă orice pentru a i se face dreptate.

Sam Rockwell joacă rolul unui polițist cu oarecare probleme psihice, dar apreciat de șeriful localității pentru că are un suflet bun. Cei doi vor interacționa destul de mult de-a lungul filmului.

De remarcat și apariția lui Peter Dinklage, piticul din Game of Thrones, care are un rol tare simpatic.

Presărat și cu momente amuzante, care echilibrează nota tristă a filmului, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri merită văzut în cinematografe, pentru că este foarte bun și profund.

Distribuit de OdeonFilm in cinematografele din Romania incepand cu 23 Martie. Trailer aici.