Cum fotografiaza Samsung Galaxy S9 Plus

Pentru că la fotografie mă pricep cel mai bine, am să vă povestesc puțin despre cum fotografiază noul Samsung Galaxy S9 Plus.

Detalii tehnice

S9 are o singură cameră pe spate, varianta Plus are două. Pe mine m-a surprins decizia Samsung de a proceda astfel. Însă nu este nicio problemă, deoarece ambele variante sunt foarte performante.

Camera duală de pe S9 Plus este de 12 megapixeli, cu diafragma deschisă până la f/1.5, excelentă în lumină slabă. De asemenea, permite un zoom optic de 2x, lucru care se întâmpla și la Note 8.

Pe partea video, S9 Plus filmează în format 2160p/60fps, 1080p/240fps în slow-motion și, noutatea super promovată de Samsung, modul Super Slow Motion, cu care poți filma la calitate 720p cu 960fps, lucru nemaiîntalnit până acum la un smartphone.

Pe partea frontală veți găsi o cameră foto de 8 megapixeli, diafragma f/1.7 cu autofocus și filmare 1440p/30fps.

Detalii artistice

Începând cu S8 Plus, m-am îndrăgostit iremediabil de felul cum fotografiază camerele foto ale smartphone-urilor create de Samsung. Calitatea, claritatea și performanța în lumină slabă oferă o experiență extraordinară pentru pasionații de fotografie.

Unul dintre cele mai importante lucruri care îmi mi-au plăcut mult la S9 Plus este că atunci când fotografiezi către o sursă de lumină, camera foto estompează lens flare-ul. Sunt acele linii deranjante care apar din cauza opticii camerei foto. Vă las mai jos un exemplu. Prima poză este făcută cu S9 Plus, a doua cu un alt smartphone din aceeași zonă de preț. Urmăriți diferența dintre felinare și linia soarelui. Felinarele se văd ca niște lumini calde, în schimb soarele are o linie orizontală care taie toată poza, de la stânga la dreapta.

Samsung S9 Plus - Review Silviu Pal

Samsung S9 Plus - Review Silviu Pal

Samsung S9 Plus în practică

Excelent în lumină slabă, mereu am avut siguranța că orice poză aș face, va ieși ceva bun. Nu am avut niciodată emoții, pentru că știam că pot avea încredere în camera foto a lui S9 Plus.

Modul AUTO funcționează excelent, iar în modul PRO oferă posibilitatea de a configura mai mulți parametri, printre care temperatura de culoare, timpul de expunere, ISO, dar și diafragma, între f/1.5 și f/2.4, lucru care se face în mod mecanic, exemplificat în clipul Victoriei Giorgiana, blogger și vlogger de tech.

Gata cu vorba. Să trecem la poze.

Deoarece am considerat că este mai bine să nu redimensionez pozele ca să le urc aici, vă las un link de Drive pentru a putea vedea 30 de fotografii făcute cu noul Samsung S9 Plus.

Mai găsiți fotografii și pe contul meu de Instagram pe hashtag-ul #FranciscSiS9.

Am reușit să testez Samsung Galaxy S9 Plus prin programul Orange Smartphone TesterDetalii despre preț și abonamente pe site-ul www.orange.ro.