Cum a fost prima saptamana cu Samsung Galaxy S9 Plus

Prin programul Orange Smartphone Tester, am ocazia să testez noul Samsung S9 Plus pentru trei săptămâni. A trecut deja o săptămână și sunt pregătit să vă povestesc despre experiența avută până acum.

Când l-am primit, am avut impresia că este Note 8, deoarece cutia este aproximativ la fel. Senzația de a deschide cutia S9 plus este unică, deoarece se simte ca și cum urmează să descoperi o bijuterie (femeile știu mult mai bine acest lucru). Și chiar așa poate fi considerat, pentru că îl vei purta cu tine peste tot.

Infinity display, design premium

Design-ul este foarte plăcut, în general cu mici diferențe față de modelul precedent. Cea mai mare modificare vine pe partea din spate, unde camera duală și senzorul de amprentă sunt așezate în linie, pe verticală. Display-ul infinit este de mare impact, la fel ca cel de la S8 plus sau Note 8. Samsung nu prea are concurență pe zona asta din punctul meu de vedere. Sau m-am îndrăgostit eu prea tare de infinity display-ul lor.

Totuși, legat de fotografie, ecranul infinit și foarte colorat poate deveni un pic frustrant, deoarece fotografiile pe care le vei face cu S9 plus nu vor arăta la fel pe un monitor obișnuit, comparativ cu cel de pe smartphone. Dar, pentru că majoritatea oamenilor folosesc telefoane mobile pentru a vizualiza fotografii, acest aspect nu ar reprezenta o problemă.

Butonul de power on/off este pe partea dreaptă, volumul și Bixby pe partea stângă. Comparativ cu S8 plus și Note 8, am un feeling mai sigur când țin S9 Plus în mână. Adică nu simt că mi-ar putea aluneca în vreun fel.

Performant, stabil, fără crash-uri

Nu putem lua în discuție ca un smartphone la un preț în jurul sumei de 4000 de lei să nu fie performant, stabil, fără erori. După o săptămână de utilizare destul de intensă, nu am dat de nicio problemă de acest gen. Totul merge bine, Samsung S9 Plus reacționează excelent la comenzi și are tot ce îi trebuie pentru un smartphone premium.

Senzorul de amprentă este rapid, dar ce mă uimește mai mult este funcția de Face Recognition, cu care deblochez foarte rapid telefonul, chiar și în lumină slabă. Simt că telefonul mă cunoaște, știe cine sunt și se deschide pentru mine. Uneori chiar mă amuz când deblochez smartphone-ul în acest fel, deoarece pare că ar fi ca un animal de companie care, atunci când te vede, imediat vine la tine să îl mângâi. Pe Samsung Galaxy S9 Plus, această funcție este mai îmbunătățită față de modelul precedent.

Camera foto, Super Slow-Motion, AR Emoji

Pe Samsung S9 Plus sunt două camere pe partea din spate, însă pe S9 simplu nu există decât o singură cameră foto. Nu știu exact de ce Samsung a luat această decizie, dar ambele variante sunt de mare calitate. Veți găsi în acest articol cum fotografiază Samsung Galaxy S9 Plus. La finalul articolului veți găsi fotografii făcute cu S9 Plus la evenimentul de lansare a smartphone-ului în România (sau dă click aici).

Funcția Super Slow-Motion este promovată ca una dintre cele mai cool noutăți ale noului S9. Adevărul este că să ai un smartphone cu care să faci slow-motion la 960fps este incredibil. Eu m-am jucat puțin cu această funcție, dar nu suficient încât să creez ceva pentru blog, dar vă las mai jos un clip făcut de The Slow Mo Guys.

Cu AR Emoji chiar m-am distrat. Funcționează foarte simplu: îți faci un selfie, iar telefonul îți generează automat un emoji pe baza feței tale, care va semăna cu tine. Poți să ți-l personalizezi cum vrei, să-i adaugi accesorii (pălării, ochelari de soare, etc) și se va mișca la fel cum te miști tu. Un demo găsiți mai jos.

Principalele momente de la lansarea oficială din Barcelona a noului Samsung Galaxy S9 și S9 plus le puteți vedea pe YouTube.

De asemenea, am fost și la lansarea Samsung Galaxy S9 și S9 plus în România și am făcut câteva cadre cu varianta plus. Este senzațional în lumină slabă. Enjoy!

Silviu Pal la lansarea Samsung S9 Plus in Romania

Silviu Pal la lansarea Samsung S9 Plus in Romania

Silviu Pal la lansarea Samsung S9 Plus in Romania

Silviu Pal la lansarea Samsung S9 Plus in Romania

Lansarea Samsung S9 in Romania by Silviu Pal

Lansarea Samsung S9 in Romania by Silviu Pal

Lansarea Samsung S9 in Romania by Silviu Pal