Red Sparrow, un film surprinzător, cu Jennifer Lawrence

Red Sparrow este un film pe care abia așteptam să îl văd. Sunt fan Jennifer Lawrence încă de la primul episod din trilogia The Hunger Games. I-am văzut evoluția în majoritatea filmelor în care a jucat și mi se pare că este una dintre cele mai expresive actrițe de la Hollywood. Pe lângă asta, am văzut-o în mai multe emisiuni la care a fost invitată și de fiecare dată a fost foarte dezinvoltă și naturală, încât nu ai cum să nu te îndrăgostești de ea.

Accentul foarte bun de rusoaică, rochia roșie în care este îmbrăcată și în trailer, privirea sigură și seducătoare, camuflajul pe care îl folosește în modul în care joacă rolul Dominikăi, încât nu știi exact de partea cui este, a americanilor sau a rușilor, și multe altele, dau savoare filmului. Nu știu dacă aș putea vedea altă actriță în acest rol decât Jennifer. Sau poate sunt eu prea pierdut în ochii ei. Haha.

Pentru că am vorbit numai despre actrița principală, să vă spun totuși câte ceva și despre acțiune. Filmul a început destul de greu, din punctul meu de vedere. Sau sunt eu prea agitat ca să mă las cuprins de atmosfera dramatică emanată de Mama Rusie. Dar, treptat, acțiunea a devenit din ce în ce mai interesantă și a reușit să mă captiveze.

Red Sparrow este despre manipulare, persuasivitate, seducție, risc și minciună. Și încă mai mult decât atât.

Cine sunt Vrăbiile? (Sparrows)

Vrăbiile sunt acele persoane care sunt antrenate să observe și să se folosească de vulnerabilitățile oamenilor, cu scopul de a pătrunde în mintea lor și de a obține informațiile de care serviciile secrete ale rușilor au nevoie. O idee interesantă de film, destul de surprinzător, cu mai multe momente interzise copiilor sub 15 ani (știți voi, triunghiul portocaliu de pe ProTV).

Mie mi-a plăcut și vi-l recomand. Din 2 Martie în cinematografe. Vizionare plăcută!

Red Sparrow este distribuit de OdeonFilm.