Cateva cuvinte despre lansarea noului Samsung S9 si S9 plus

Azi s-a lansat noul Samsung S9 la Barcelona, iar evenimentul a fost transmis live pe Facebook și pe site-ul Samsung. Recunosc că pe măsură ce se anunțau noutățile, m-au luat emoțiile de zici că mă uitam la finala campionatului mondial de fotbal.

La S9, accentul a fost pus pe camera foto (single camera la S9, duală la S9 plus – wide și tele), de aici și sloganul The Camera Reimagined. De asemenea senzorul de fingerprint este mutat sub camera foto, spre deosebire de S8 sau Note 8, care au acest senzor în aceeași linie cu camera foto.

Se pare că în lumină slabă, Samsung S9 va da lumea pe spate. Cu diafragma deschisă până la f/1.5, respectiv f/2.4, poți face poze în orice condiții. Chiar sunt curios ce au putut să adauge în plus pe zona asta, care deja era foarte dezvoltată la modelul precedent.

În cadrul evenimentului a fost prezentat, printre altele, și modul Super Slow-Motion, iar ce a fost interesant a fost că Samsung le-a dat smartphone-ul S9 celor de la The Slow Mo Guys să testeze această funcție. De asemenea, au prezentat live, folosind un pahar de apă, cum funcționează Super Slow Motion mode. Really nice thing!

Mi s-a părut super amuzantă funcția care te ajută să creezi un emoji cu fața ta. Îți faci o poză și telefonul îți generează automat un emoji, folosind augmented reality.

Ar mai fi multe de spus, dar abia aștept să îl primesc la teste, să văd ce știe noua cameră foto reimaginată. Mai multe detalii despre noul Samsung S9 le găsiți pe blogul lui Zoltan Marton aici și pe blogul Victoriei Giorgiana aici.