Scrisoare catre laptopul meu

Dragul meu laptop,

Sunt atâția ani de când ne cunoaștem. Îmi aduc aminte prima zi când te-am pornit. Eram în anul II de facultate. Torceai atât de frumos, încât toată familia te-a primit cu bucurie. Nici nu aveai nevoie de curent, că ai venit cu bateria încărcată. Eram așa de încântat.

De-a lungul anilor ai păstrat în interiorul tău atâtea fotografii, atâtea amintiri, iar cu ajutorul tău am editat cadre ce vor rămâne pentru totdeauna în viața celor pe care i-am fotografiat. Am văzut împreună atâtea filme, mi-am făcut licența și am creat prima aplicație în Android chiar pe suportul tău magnetic.

Doar că, în ultimul an, te-ai cam ramolit. Nu știu ce ai pățit, dar nu prea mai dai randament. Îți ia vreo două minute până te deschizi, editatul pozelor merge din ce în ce mai greu și mă gândeam, sincer, să te schimb.

Din fericire, am găsit o soluție. Împreună cu Samsung România, vreau să îți fac un cadou: noul SSD V-NAND 860 EVO. Cu siguranță o să îți placă.

Și pentru că vreau să îți păstrezi și spațiul de stocare HDD, o să îți înlocuiesc DVD-RW, care și-așa nu mai merge, cu un caddy, în care voi pune vechiul hard-disk. În acest fel, nici nu vei simți că am umblat printre piesele tale.

Sper să te bucuri de acest cadou și să rămâi aproape de mine cât mai mult timp de acum încolo.

Cu drag,

S

Samsung SSD V-NAND 860 EVO PRO

_________________________

Am scris textul de mai sus pe 30 ianuarie, fix după evenimentul de lansare al noului SSD de la Samsung, V-NAND 860 EVO și PRO. Invitația la eveniment a fost foarte originală, deoarece nu mi se adresa mie, ci laptopului meu: Dragă laptop, adu-ți proprietarul la evenimentul de lansare… #creative

Nu am știut exact despre ce este vorba, dar am bănuit. Totuși, nu m-am așteptat la nimic, doar că pe mesele din sala unde s-a ținut evenimentul erau așezate mai multe punguțe cu SSD-uri, iar lângă ele, truse cu șurubelnițe mici. Mmm, chiar voi primi un SSD? Se pare că da.

Samsung SSD V-NAND 860

M-am văzut cu Marius și am ascultat speech-urile legate de noul SSD Samsung V-NAND 860. Ideea este că pe hard-disk-urile obișnuite, majoritatea proceselor sunt încetinite din cauza vitezei mici de scriere și citire. Caracteristicile cheie ale unui SSD sunt legate de aceste două aspecte, în 860 EVO și 860 PRO viteza de citire și de scriere ajungând la 560MB/s, iar rezistența în timp la 4,800 TB scriși. Așadar, crește de câteva ori procesarea pentru activitățile zilnice, cum ar fi editarea foto-video sau transferul mare de date.

Din ce în ce mai mulți utilizatori de PC din România realizează că motivul principal pentru care computerul lor rulează încet este stocarea pe hard-disk. SSD-urile Samsung din seriile 860 EVO si 860 PRO îi vor ajuta să dea un impuls neașteptat vechilor lor computere, astfel încât timpul de încărcare al sistemului de operare, încărcarea documentelor, a programelor de editare foto sau video, salvarea în jocuri să fie de până la 4-5 ori mai rapide”, a declarat Georgian Dobre, Product Manager Branded Memory, în cadrul Samsung Electronics România.

Samsung SSD V-NAND 860 EVO PRO

După prima parte, a urmat un workshop, în care noile SSD-uri au fost montate în laptopurile noastre. Mă rog, am început noi să le montăm și am avut sprijin din partea unor ingineri de la Samsung. Bineînțeles, laptopul meu era plin de praf înăuntru, așa că i-am făcut și o curățare.

Samsung SSD V-NAND 860 EVO PRO

Samsung SSD V-NAND 860 EVO PRO

Pentru a face trecerea la SSD cât mai facilă pentru toți utilizatorii de PC, Samsung oferă software-ul gratuit Data Migration Tool care clonează vechiul HDD într-o singură operațiune simplă, fără necesitatea reinstalării sistemului de operare sau schimbarea setărilor în BIOS. Extrem de folositoare. A fost mai simplu decât mă așteptam.

De ce să îți iei un SSD V-NAND 860?

Am calculat diferența de încărcare a sistemului pe laptop înainte și după ce am pus SSD-ul. 2 minute contra 20 de secunde. Laptopul meu s-a schimbat complet și simt de parcă a renăscut. Pare ciudat, dar chiar asta s-a întâmplat. Se mișcă mult mai bine decât atunci când aveam HDD. În plus, pentru că în laptop aveam și DVD-RW, dar pe care nu l-am mai folosit de mult timp, l-am înlocuit cu un caddy în care am pus HDD-ul vechi, iar acum am și SSD și HDD în laptop.

Upgrade-ul de la HDD la SSD merită toți banii, iar noul SSD V-NAND 860 EVO/PRO este cea mai bună alegere pentru a face acest upgrade. Detalii aici.

Mulțumesc mult Samsung România și MSLGROUP The Practice pentru tot.