Maze Runner/Labirintul 3 – un film prea lung, dar necesar pentru a încheia seria

Recunosc că sunt într-un moment în care am văzut atâtea filme de acțiune situate în momente din viitor, când există deja tot ce-ți poți imagina în materie de tehnologie, încât nu mă mai impresionez așa ușor. De fapt, cred că și la capitolul povești/drame din astfel de filme parcă simt o saturație. Dar mai sunt și excepții. Însă nu este cazul pentru ultima parte a seriei Maze Runner/Labirintul.

Ce mi-a plăcut la Maze Runner: The Death Cure

L-am văzut în avanpremieră, la IMAX 3D, iar pentru experiența asta merită să vezi orice film, oricât de prost ar fi. Ecranul imens mă uimește de fiecare dată când intru în cinematograf.

Filmul stă bine pe partea de imagine. Pe parcursul a două ore și ceva, ești trecut prin mai multe planuri de acțiune, de la locul de siguranță, unde locuiesc cei care au scăpat din labirint, până la sediul principal WCKD., The Last City.

Efectele speciale în IMAX 3D se văd foarte bine. Au fost multe momente când am simțit că fac parte din film, lucru transpus foarte bine prin sunet și imagine.

Ce nu mi-a plăcut la Labirintul: Tratament letal

După ce s-a terminat filmul, am avut aceeași senzație ca la The Hunger Games sau Divergent“ce tare a fost prima parte”. Poate am avut așteptări prea mari, dar nu m-au impresionat nici povestea, nici dialogurile, nici finalul.

Am înțeles. Băieții ăștia au trecut prin multe ca să ajungă aici. Au scăpat dintr-un labirint dubios, în partea a doua au fost urmăriți de zombies, au căzut de pe clădiri, etc, etc.

Dar cred că mă așteptam să fie mai răzbunători pe WCKD, cu un scop mai amplu, mai de ansamblu. Crazy me. Adică și-au riscat viața pentru un singur om. O să vedeți despre cine e vorba.

Concluzia

Dacă nu ați văzut primele două părți, nu veți întelege mare lucru din ultima.

Dacă le-ați văzut, e bine să vă rupeți două ore din timpul vostru și să-l vedeți la cinema.

Dar nu altfel, ci la IMAX 3D.

Labirintul: Tratament letal este distribuit de OdeonFilm și îl puteți vedea în cinematografe începând cu 26 ianuarie 2018. Trailer