Darkest hour/Ziua decisiva – un film foarte bun

Nu sunt foarte pasionat de istorie, dar sunt anumite părți ale trecutului care îmi atrag atenția. Mai multe momente memorabile, cum ar fi atacul de la Pearl Harbour, lupta de la Dunkirk sau biografiile anumitor personalități importante din istorie, au fost ecranizate.

În acest articol vreau să vă povestesc puțin despre noul film al regizorului Joe Wright (cunoscut pentru Price and prejudice, Anna Karenina, The Soloist), în care prezintă un moment decisiv din istoria Marii Britanii, atunci când Winston Churcill a devenit prim-ministru în Al Doilea Război Mondial. Filmul se numește Darkest Hour și este în cinematografe începând cu 19 Ianuarie 2018.

De Winston Churchill recunosc că am auzit doar din citatele motivaționale care tot circulă prin online. Știam că a fost un om important, dar nu aveam prea multe detalii. Însă după ce am văzut filmul, m-am apucat de citit despre el. Totuși, din film mi-am luat multe din informațiile de care aveam nevoie.

Despre Darkest Hour/Ziua decisivă

Darkest hour este un film foarte bun, care pe mine m-a captivat. Gary Oldman îl joacă pe Churcill impecabil. Atât fizic (avându-l ca make-up artist pe Kazuhiro Tsuji), cât și prin voce și comportament, Gary se transformă complet în soțul, tatăl, politicianul și omul Winston Churchill.

În plin război mondial, al doilea, situația este foarte tensionată, deoarece nemții se apropie vijelios de Canalul Mânecii, măturând tot în cale. Winston are de luat decizii foarte importante, care vor decide soarta țării.

Vă las mai jos trailer-ul. Mie mi-a plăcut foarte mult. Și da, pe Gary Oldman nu o să-l recunoașteți foarte ușor, pentru că seamănă foarte mult cu Winston Churchill (după ce vedeți filmul să dați un search pe YouTube, pentru că veți găsi întreaga poveste din spatele machiajului extraordinar făcut de Kazuhiro Tsuji).

Enjoy!

Filmul Darkest hour/Ziua decisiva este distribuit de Ro Image.