Cum a fost la a treia editie World of Instagram

Cine este activ in social media, deja stie ca aplicatia Instagram este in continua crestere, iar in Romania se dezvolta, pe zi ce trece, din ce in ce mai mult. Astfel, au inceput sa apara evenimente dedicate instagrammerilor, celor care sunt pasionati de aceasta retea de socializare, pentru ca cei care au inteles cum functioneaza si au succes pe Instagram doresc sa ofere din cunostintele lor si celorlalti. De aici a pornit si ideea evenimentului World of Instagram, care isi doreste sa adune la un loc cat mai multi activi pe Instagram, in ideea de a invata de la cei mai buni. Deja la editia a treia, World of Instagram este unul din evenimentele de la care nu trebuie sa lipsesti daca vrei sa inveti lucruri noi legate de cum sa iti cresti calitatea postarilor, cum sa verifici care este cel mai bun moment de a posta si cum sa iti cresti vizibilitatea in aceasta retea de socializare.

evenimente instagram bucuresti - world of instagram

Invitatii de la a treia editie World of Instagram au fost fotograful-arhitect Vlad Eftenie, Cristi Ungureanu, marketing strategist la Global Records si Gabriela Simion, blogger de food, avand un cont de Instagram de aproape 70.000 de followeri.

Vlad ne-a povestit, printr-un discurs personal, pasiunea lui pentru fotografie si Instagram. In stilul caracteristic, a vorbit despre cum trebuie sa transmitem emotie prin fiecare postare, lasandu-ne inspirati de ce este in jurul nostru si avand in minte povesti dincolo de imagine. E bine sa fim originali, autentici, sa iesim din zona de confort si sa cautam mereu cadre noi, din unghiuri cat mai diferite. Pe Vlad il gasiti aici.

Eu, de exemplu, atunci cand fotografiez, cu telefonul sau cu DSLR-ul, incerc mereu sa gasesc unghiuri cat mai speciale. De exemplu, daca vrei sa pozezi o floare, iti recomand sa te cobori la nivelul ei, la inaltimea ei. Abia atunci ii dai valoare. Chiar si cateva fire de iarba, focalizate astfel incat sa fie separate de fundal, pot deveni speciale atunci cand le privesti de jos, de la nivelul lor.

Cristi de la Global Records a venit cu informatii legate de business pe Instagram. Recunosc ca la prezentarea lui Cristi am fost plecat cu sorcova, sa-i fac o poza Victoriei.

Victoria Giorgiana la World of Instagram

Dar, pentru cei ca mine, care nu au fost la prezentare, Cristi a lasat cateva linkuri pentru inspiratie, cu scopul de a invata cum sa ne crestem engagementul, cat de importante sunt hashtag-urile si cum sa-ti faci o strategie pe termen lung. Eu zic sa aruncati un ochi prin ele.

Prezentarea Gabrielei am prins-o cap-coada. Pe scurt, ne-a povestit despre cum a ajuns sa stranga atatia followeri, prin postari faine din calatoriile ei si din viata de zi cu zi. Faza tare la Gabriela este ca a renuntat la viata de corporatie si a devenit freelancer, astfel ca acum publica despre Travel, Lifestyle, Beauty si Food pe blogul ei si pe conturile de Facebook si Instagram. Pe Insta are doua conturi, aici si aici. 

Cum poti ajunge si tu la urmatoarea editie World of Instagram?

Urmarind pagina de Facebook si contul de Instagram World of Instagram, unde organizatorii publica noutati despre aceasta serie de evenimente, puteti afla cum sa ajungeti la urmatoarea intalnire. De obicei, in preajma evenimentului, mai multi instagrammeri organizeaza concursuri unde puteti castiga invitatii gratuite. Concursul organizat pe pagina mea pentru editia a treia il puteti gasi aici (care, din punctul meu de vedere, a fost un concurs cu o tema foarte faina, deoarece am pus participantii sa spuna povestea primei poze urcate pe Instagram), ca sa va faceti o idee.

Well, ne vedem la urmatoarea editie #WoI?

World of Instagram este un eveniment conceput si organizat de Creative Energy Corner.