Mi-am dus sora la film. Geostorm: Pericol global. IMAX 3D

Din când în când, îmi iau sora și mi-o duc la film. O anunț cu câteva zile înainte, chiar dacă locuim împreună acum, să-și pună în calendar, ca să nu uite. Mai concret, este ca și cum i-aș cere niște “bro time”. Așa că săptămâna trecută am dus-o la filmul Geostorm. Înainte de film chiar postasem pe Facebook că având în vedere furtunile din București, Gerard Butler s-a gândit să facă un film despre asta.

Geostorm e acel gen de film pe care trebuie să-l vezi numai în format IMAX 3D. Orice alt cinematograf nu va putea oferi aceeași experiență. Pentru că oamenii care au creat filmul au muncit atât de mult la efectele speciale, încât ar fi păcat să nu valorificați la maxim efortul lor. Sună pompos, dar să creezi un întreg univers, plin de sateliți, iar pe lângă asta, o întreagă stație spațială, cu atenție la fiecare detaliu, mi se pare de apreciat. Adevărul este că Geostorm se remarcă prin această creativitate și atenție la detalii. Zic asta, pentru că povestea nu este neapărat atuul acestui film.

Totuși, acțiunea este destul de palpitantă, pentru că am avut multe momente când m-am ținut cu mâinile de scaun, deoarece aveam impresia că o să-mi iau zborul. Și după film am stat câteva minute să-mi scot din ochi toate obiectele care mi-au intrat în timpul filmului (IMAX, ecran 3D. V-ați prins!). Nu poți să nu rămâi cu gura căscată când vezi că ninge în mijlocul deșertului sau îngheață plaja din Rio de Janeiro. Pare totul dus la extrem, dar am avut impresia că văd un preview a ce s-ar putea întâmpla cu planeta noastră în următorii zeci de ani, având în vedere temperaturile extreme, uraganele din ce în ce mai dese, ploi violente sau alte evenimente naturale ieșite din comun.

Vă recomand Geostorm pentru experiența IMAX, care este unică. Dar și pentru că în film joacă o româncă. Mai jos trailerul. Multumim Cinema City si Ranevents pentru invitatie!