#FranciscInFranta, hashtag-ul concediului meu in tara vinului

Înainte să plec în Franţa, m-am gândit să adun pe un hashtag toate postările pe Facebook din această excursie, astfel că am decis să pun hashtag-ul #FranciscInFranta în descrierea postărilor. Pentru că search-ul pe Facebook după hashtag nu arată cum îmi doresc, am pus mai jos, în ordine cronologică, toate postările cu hashtag-ul #FranciscInFranta. Sper să vă placă 🙂 Și da, nu mulți știu, dar primul meu prenume este Francisc.

In Otopeni, totul a mers foarte rapid. La securitate am stat vreo 10 minute, apoi la verificare pasapoarte nu mai mult de 2 minute. Total neasteptat.

Am zburat cu Blue Air, pentru ca sunt singurii care au zbor direct Bucuresti – Lyon.

Dupa un zbor foarte lin si fara nicio problema, am aterizat in Lyon si am facut primul #selfie. Good job, Blue Air!

In Lyon am ajuns si la faimoasa Gara Perrache, unde au un pian si nu m-am putut abtine sa nu ma joc putin.

Orasul Lyon vazut de pe colina Fourviere, unde se afla si Basilique Notre-Dame de Fourviere. Superb!

Tot pe colina Fourviere se afla si arenele romane din cadrul Musee Gallo-Romain de Lyon.

Dupa Lyon, am luat-o spre Tournon-sur-Rhone, pentru cateva zile.

Zonă de munte, la malul râului Ron, Tournon este un loc unde te poți odihni și poți respira aer curat.

Sunt o mulțime de locuri frumoase în Franța, iar acesta este unul dintre ele.

V-am spus că sunt pasionat de vinuri? Am reușit, în Franța, să degust o mulțime de feluri de vin. Au franțuzii un vin de pici. Mmm…

Toamna e minunată în Franța.

Apoi am luat-o spre Coasta de Azur. Lângă Nice am reușit să surprind un apus de vis.

Au urmat câteva zile geniale, toate pe malul Mării Mediterane. Mai întâi, Nice. Promenade des Anglais este absolut minunată. Să mergi kilometri întregi pe jos, pe malul mării, este atât de relaxant. La un capăt de promenadă se află un simbol al Nice-ului, un hashtag unde oamenii pot să-și facă fotografii, să păstreze amintirea acestui oraș frumos. În aceeași zonă se poate urca pe un deal, de unde ai o panoramă extraordinară pe ambele părți ale Nice-ului. Am rămas fără cuvinte când am ajuns sus.

A urmat Cannes, un oraș plin de energie pozitivă, pe care l-am străbătut la fel, tot pe malul mării. Să mergi pe aceleași străzi pe care au mers, în cele 70 de ediții de festival de film la Cannes, atâția actori fabuloși, este o experiență extraordinară. În shop-ul de suveniruri de lângă palatul unde se desfășoară festivalul am avut, constant, o dorință foarte mare de a participa, măcar o dată, la Festivalul de la Cannes. Este unul din visele mele!

După Cannes, a urmat San Remo și Menton. De San Remo nu am fost foarte încântat, orașul fiind foarte aglomerat de scutere și motorete, așa că întreaga experiență a fost acompaniată de un bâzâit continuu de motoare. Nu m-aș mai întoarce prea curând acolo. În schimb, Menton, oraș aflat la granița dintre Franța și Italia, m-a surprins foarte plăcut. Mare și munte, străduțe înguste, mult mai liniște decât în Italia.

O zi întreagă am avut la dispoziție pentru Monaco. Am parcat într-o localitate vecină, Cap d’Ail, foarte aproape de granița cu principatul. Apoi am luat-o pe jos pe lângă stadionul lui AS Monaco, iar de acolo spre Palais du Prince, situat pe un deal. Fiind zonă de munte, blocurile sunt așezate etajat și parcă toate au priveliște către mare. Peisaje extraordinare, o mulțime de iahturi, elicoptere, mașini superbe. Recomand o tură prin Monaco. Merită luat la pas, pentru că sunt foarte multe de văzut.

În ultima zi am luat-o spre casă, dar cu o mică escală în Saint Mandrier-sur-Mer, lângă Toulon. Liniște, relaxare, mare. A fost genial!

Cam asta a fost incursiunea mea în Franța. Am o groază de fotografii de postat, care vor ajunge într-un album pe Facebook. Deja plănuiesc următoarea călătorie ^^