Imnul Romaniei va fi auzit in FIFA 18

Mereu mi-am dorit să am o consolă Play Station, dar, din diverse motive, nu am reuşit să îmi cumpăr. Însă visul meu s-a împlinit după ce am fost la Bloggers Lan Party, ediţia cu numărul 9, un eveniment de gaming foarte fain, creat special pentru bloggeri, unde mi-am regăsit pasiunea pentru FIFA. Jucând câteva meciuri pe Play Station, nu am putut rezista şi a doua zi am dat comandă de PS4, iar pachetul avea inclus FIFA 16. Sună clişeic, dar viaţa mea s-a schimbat de atunci şi am fost mai fericit. Ok, nu fericit, ci mult mai fericit. Childhood dream came true! Haha.

Bineînţeles, a urmat FIFA 17, joc în care am trecut prin toate diviziile, iar acum m-am stabilizat în divizia a doua, în Ultimate Team mode. Am jucat şi FUT Champions şi chiar m-am distrat. Grafica este demenţială, mişcările jucătorilor sunt aproape ca în realitate, iar dinamica, acţiunea şi atmosfera de pe stadioane, te absorb şi te fac să simţi ca şi cum eşti în tribună şi vezi meciul live.

FIFA 18 vine cu o surpriză pentru români

Şi am ajuns acum la FIFA 18, pe care îl aştept ca pâinea caldă. Având lansarea pe 29 septembrie 2017, FIFA 18 vine cu o noutate pentru România. În urma unui parteneriat încheiat cu Federaţia Română de Fotbal, Echipa Naţională a României va fi inclusă oficial în EA Sports FIFA 18. Pe lângă echipamente şi stema naţionalei, jocul include şi toate elementele pe care le aduce naţionala cu ea: tribune cu suporteri îmbrăcaţi în tricourile echipei şi bannere specifice României.

Emil Dragota si Pompiliu Popescu la conferinta de presa pentru FIFA 18

Încă o chestie tare este că FIFA 18 este dezvoltat de EA Romania, împreună cu EA Vancouver, Canada.

Noutăţile jocului

După spusele lui Andrei Lăzărescu, Supervising Producer FIFA, sunt următoarele:

  • Journey: New Season – sezonului doi care continuă cu odiseea lui Alex Hunter, începută în FIFA 17 (Ovidiu Pătraşcu a început deja călătoria pe contul lui de YouTube)
  • Real Player Motion Technology – cu ajutorul engine-ului grafic Frostbite, jucătorii au mişcări specifice care i-au consacrat pe terenul de fotbal, precum şi animaţii realistice şi naturale de joc
  • Energetic Atmosphere – un mod nou de realizare a atmosferei din jurul terenului de fotbal şi din tribune, în funcţie de specificul meciului şi al stadionului pe care se dispută
  • New Transfers in Career Mode – un sistem nou de transferuri, în care jucătorii sau agenţii lor pot negocia contractele şi detaliile tranzacţiei de la un club de fotbal la altul, prin scene interactive
  • Ultimate Team Icons – FIFA 18 va aduce legendele fotbalului pe teren: Maradona, Ronaldo sau Thierry Henry, fiecare dintre ei fiind ilustraţi în 3 variante, reprezentând momente diferite ale carierei lor.

Andrei Lazarescu la conferinta de presa pentru FIFA 18

Declaraţii în cadrul conferinţei de presă

În cadrul conferinţei de presă în care EA a anunţat lansarea FIFA 18, Andrei Lăzărescu, Supervising Producer FIFA, a declarat:

“În spatele acestui joc se află o echipă de programatori, producători, project manageri, art directori, interface designeri și mulți alții care se asigură că fiecare detaliu din joc este redat întocmai. Această muncă presupune o lungă perioadă de documentare, de creație și de execuție și sunt foarte mândru că această colaborare între București și Vancouver a făcut posibil FIFA 18, jocul care pentru noi este cel mai bun FIFA pe care l-am făcut vreodată.”

Totodată, David Rutter, VP & GM – FIFA, NHL, & UFC, a declarat în cadrul evenimentului:

“Pentru mine această călătorie extraordinară a început acum zece ani când m-am mutat în Vancouver unde o echipă talentată dar restrânsă dezvolta FIFA pentru PS2. Ambiția era desigur de a aduce franciza FIFA unde este ea acum și acest lucru nu ar fi fost posibil dacă în paralel cu echipa din Vancouver nu am fi început să creștem și să dezvoltăm echipa din București. Acești oameni talentați din aceste două locații fac posibil ca milioane de fani din toată lumea să se bucure în fiecare an de un produs mai bun și mai complex, dezvoltat cu tehnologii de ultimă generație.”

David Rutter la conferinta de presa pentru lansarea FIFA 18

Dacă nu mai aveţi răbdare până pe 29 septembrie, puteţi descărca deja varianta demo. Abia astept sa aleg echipa Romaniei in FIFA 18. Enjoy!