Tu cati copii ai salvat anul acesta? (Daruieste Viata)

Unul dintre scopurile acestui blog, pe lângă faptul că promovez lucruri care îmi plac, este acela de a ajuta. Înainte să iau decizia de a aprofunda mai mult subiectul blogging-ului, am observat numeroase campanii umanitare care au nevoie de promovare. Pentru că în România sunt foarte multe lipsuri la nivel de sistem, și pentru că există foarte mulți români, și nu numai, care fac sacrificii mari de tot pentru că vor să schimbe lumea, este important ca toți să devenim conștienți că oricare dintre noi poate face diferența în viața cuiva.

În apogeul tehnologiei, donațiile au devenit mult mai ușor de făcut. Online, cu câteva click-uri, poți dona orice sumă, cât de mică, pentru o cauză nobilă. Puțin de la tine, puțin de la mine, puțin de la încă 10000 de oameni din țara asta, împreună putem sprijini pe oricine ar avea nevoie. Doar când mă gândesc că 10000 x 5 lei = 50000 de lei, sumă importantă pentru a schimba o viață.

Asociația Dăruiește Viața

Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu și Bianca Voinescu, Daruieste viata
Azi vreau să vă scriu puțin despre “Dăruiește Viața”, o asociație creată de Carmen Uscatu, Oana Gheorghiu și Bianca Voinescu în 2012, cu scopul de a identifica soluții care să crească șansele la Viață ale bolnavilor de cancer din România. Înainte de această inițiativă, cele trei doamne au coordonat și implementat proiectele desfășurate în regim de voluntariat în Asociația Salvează Vieți, între 2009 – 2012. Paula Herlo, un om pe care eu îl consider extraordinar, este Președintele Onorific. Aici veți găsi întreaga poveste a Asociației Dăruiește viața și realizările lor de până acum.

Din păcate, în România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer nu supraviețuiește. Condițiile de tratament sunt precare. În acest moment, în secțiile de la Marie Curie și I. C. Fundeni, câte 30-40 de copii, alături de mamele lor, folosesc un singur grup sanitar. De aici vă puteți imagina orice. Infecții nosocomiale și, din păcate, rată mică de supraviețuire.

Daruieste viata, Marie Curie, Bursa de fericire

Clinica de Oncologie și Radioterapie, prima în 30 de ani

Pentru că situația este așa cum este, Asociația Dăruiește Viața a început deja demersurile pentru construirea unei Clinici de Oncologie Pediatrică și Radioterapie, prima din ultimii 30 de ani ridicată în România. Momentan au adus consultanți francezi, împreună cu care au definit conceptul, suprafețele și spațiul optim în curtea spitalului Marie Curie din București și s-au demarat formalitățile de obținere a documentelor necesare autorizației de construcție.

În 2013, Dăruiește Viața au creat Bursa de Fericire, prima platformă online de strângere de fonduri transparentă, în care potți vedea unde s-au dus banii investiți de tine. Eu, de exemplu, am trimis SMS la 8844 cu mesajul SPITAL, iar într-o zi am primit un telefon de la cineva din asociație, ca să îmi mulțumească și să mă informeze de faptul că banii oferiți de mine, un SMS de 2 euro, au fost utilizați pentru aceste demersuri legate de proiectul clinicii. Am rămas uimit, dar în același timp m-am bucurat să văd că gestul meu, atât de mic, a fost apreciat în acest fel.

Ajută și tu, cât de puțin

Dacă vrei să contribui la construcția Clinicii de Oncologie Pediatrică și Radioterapie de la Marie Curie, ai următoarele variante:

Daruieste viata, Bursa de fericire, Caritate, SMS 8844

Tot ce trebuie să știi despre proiect – http://www.daruiesteviata.ro/proiect/tu-cati-copii-ai-salvat-anul-acesta/

Dăruiește Viața pe Internet:

www.daruiesteviata.ro

www.bursadefericire.ro

www.facebook.com/daruiesteviata.ro/

www.facebook.com/bursadefericire