Tu ce mai faci?

Probabil știți celebrele clipuri din emisiunea The Late Late Show with James Corden, Carpool Karaoke, unde James și unele dintre cele mai cunoscute vedete din muzica internațională fac karaoke în mașină, pe muzica artiștilor invitați. Este un concept foarte interesant, care a atras foarte mulți fani de-a lungul timpului. Recent am văzut Carpool Karaoke cu Ed Sheeran(clipul la final), iar dincolo de partea de divertisment, calitatea interpretării muzicale și umorul din clip, ce mi-a atras atenția a fost faptul că Ed spune la un moment dat că și-a luat concediu un an de zile și că nu mai folosește telefonul de vreo două săptămâni. Doar email-ul. Motivul lui este că s-ar trezi în fiecare dimineață cu 50 de mesaje, dar nicio persoană nu l-ar întreba “Ce mai faci?”, ci toate mesajele ar fi de forma “poți să-mi trimiți aia?”, “poți să faci asta?”, “poți să termini asta?”.

Acum mă gândesc că în spatele artiștilor pe care îi vedem pe scenă, sunt tot oameni. Adică Ed Sheeran este, în afara scenei, Edward, un tip de 26 de ani, care se trezește dimineața, se spală pe dinți, ia micul dejun, muncește, ca toți ceilalți. Și cum în jurul lui în fiecare zi roiesc foarte mulți oameni care lucrează pentru imaginea lui, tot felul de dansatori, organizatori de concerte, manageri, etc, relațiile dintre el și ceilalți oameni devin superficiale, astfel că sentimentul de singurătate apare destul de ușor într-o agitație de genul ăsta. Este interesant, n-ai crede, dar oamenii foarte populari își găsesc cu greu prieteni care să le fie aproape tot timpul, fără niciun interes. Și este și foarte greu pentru artiști să prindă încredere în cineva, ca să se deschidă sincer.

Îmi aduc aminte într-un live făcut de fotograful Alex Damian pe Facebook (link aici), unde l-a avut invitat pe Vlad Eftenie, un om tare fain și un fotograf extraordinar. La un moment dat, în timpul discuției, Alex îl întreabă pe Vlad din ce punct de vedere și-ar dori să vadă mai mult interes din partea oamenilor. Răspunsul lui Vlad este surprizător: “Pe plan personal, nu m-a mai întrebat de multă vreme cineva ce mai fac. Lumea își imaginează că eu sunt super bine tot timpul, că sunt super cool, vine să-mi ceară direct ceva.”

Probabil nu te-a mai intrebat nimeni de mult, dar Tu ce mai faci?

PS: Clipul cu Ed Sheeran și James Corden mai jos: