The Face of Romania. 10 fotografi. Portrete romanesti cu povesti

Când m-am apucat de fotografie, mi-am dorit să învăț cum să fac fotografii de tip portret, care să spună o poveste de la sine. Uneori mi-a ieșit, alteori nu am fost nici pe-aproape. Treptat, am început să mă înțeleg. Am urmărit fotografi de portrete, am pus în practică diverse tehnici de fotografie, lucruri de bază. Mi-am dat seama că un portret bun iese atunci când simți, trăiești acel moment. Te conectezi cu persoana pe care o fotografiezi și vorbești cu ea, îi înveți trăsăturile și expresiile, astfel încât să îți dai seama care este starea potrivită pentru a captura cel mai bun portret. Nu este ușor, de aceea continui learning-ul și în perioada mai-iunie am ocazia să urmăresc 10 fotografi talentați în proiectul The Face of Romania inițiat de Huawei.

Pornind de la conceptul conform căruia “Fiecare chip spune o poveste”, Huawei lansează această campanie pentru promovarea imaginii țării și a românilor. The Face of Romania este despre oameni și va conține portrete a sute de români cu povești interesante și inspiraționale.

Cine sunt cei 10?

Cei 10 fotografi implicați în proiect sunt Cristian Șuțu, Vlad Eftenie, Dragoș Asaftei, Barna Nemethi, Sorin Onișor, Tiberiu Arsene, Raluca Ciornea, Marius Bărăgan, Călin Stan și Andrei Runcanu. Aceștia vor fotografia cu vârfurile de gamă ale familiei Huawei P (P10 și P10 Plus), smartphone-uri care integrează o funcție dedicată portretelor.

“Am observat că românii sunt mândri de țara lor și de poveștile proprii sau ale cunoscuților, însă vor să aibă ocazia să împărtășească cu întreaga lume o altă “Față a României”. Vârfurile noastre de gamă ale familiei P (P10 și P10 Plus), smartphone-urile care integrează o funcție dedicată portretelor expresive, sunt uneltele potrivite pentru a surprinde chipuri în spatele cărora se află unele din cele mai frumoase povești ale românilor. Așa că, ideea campaniei a venit natural: de ce să nu surprindem și să împărtășim cu lumea întreagă portretele cu care românii se mândresc?”, a declarat Fred Wangfei, Director Huawei Consumer Group România.

Și tu te poți implica

Ce mi se pare foarte tare este că în etapa următoare a campaniei The Face of Romania, toți românii vor putea participa activ la campanie. Aceștia sunt invitați să încarce la rândul lor portretele celor pe care îi admireă sau despre care consideră că reprezintă cu succes fața României. Pentru fiecare portret încărcat, Huawei va contribui cu 10 mile pentru ca o persoană din afara țării să viziteze România*.

Vizitatorii se vor putea implica activ în campanie*, vor găsi sfaturi de fotografiere pentru a surprinde portrete expresive și se vor inspira din imaginile strânse de cei 10 fotografi pe website-ul campaniei: www.faceofromania.com.

*Campania se va derula în perioada mai-iunie 2017, iar utilizatorii vor putea încărca portrete în intervalul 25 mai-25 iunie, până când va fi atins pragul de 100.000 mile, aferent încărcării a 10.000 portrete. Mai multe detalii despre mecanismul campaniei vor fi disponibile în curând pe website, în secțiunea Regulament.