“King Arthur” de 2017 este om de afaceri, blond si foarte curajos

După “Sherlock Holmes”, regizorul Guy Ritchie vine cu un King Arthur modern, cu sex appeal și plin de umor. Un erou care duce în spate responsabilitatea de a proteja și a conduce un întreg popor. Sincer, mă așteptam să dau peste un film de genul “Lord of the rings”. Având în minte ideea cavalerilor mesei rotunde, a vrăjilor lui Merlin și a luptei dintre bine și rău, mi-am făcut așteptări în această direcție. În schimb, am dat peste un film de genul Deadpool, care arată foarte bine din multe puncte de vedere.

Mai jos vă scriu, cu bulinuțe, 5 lucruri care mie mi-au plăcut în mod special:

  • regia și scenariul: consider că această versiune de film a regelui Arthur este una actuală din punct de vedere al modului în care este filmat și montat, dar și a felului în care este scrisă povestea. Acțiunea este prezentată foarte intens, astfel că nu există momente de plictiseală. Tot timpul se întâmplă ceva care îți activează simțurile.
  • dialogul: există anumite porțiuni din film în care se povestesc lucruri întâmplate în trecut, momente în care imaginile se îmbină excelent cu replicile actorilor. Mai concret, pentru a înțelege firul povestirii trebuie să fii foarte atent la imagini și la ce spune fiecare actor implicat în scena respectivă. Bineînțeles, acest joc devine foarte amuzant în momentul în care fiecare personaj spune 3-4 cuvinte aproximativ la fel ca personajul care a vorbit înaintea lui.
  • efectele speciale: “King Arthur: Legenda sabiei” este plin de magie, astfel că a fost nevoie de multă muncă pe partea de efecte speciale. Vrăji, farmece, sabia Excalibur și puterea emanată de energia pe care o poartă arma, toate acestea sunt excelent îmbinate în realitate.
  • momentele slow-motion: sunt multe și fix acolo unde trebuie. Veți fi uimiți de puterea pe care o are King Arthur cu sabia în mână.
  • actorii: Art (Charlie Hunnam), cum îi zic prietenii, este un afacerist de succes al vremurilor lui, în satul în care a crescut. Un tip cu sex appeal, blond, foarte curajos, știut de frică. Vortigern, fratele regelui Uther Pendragon, tatăl lui Arthur, este jucat de Jude Law. Veți recunoaște aroganța și lipsa de orice scrupule în rolul său. Mi se pare genial. Ultimul actor pe care vreau să-l pomenesc este Aidan Gillen, “LittleFinger” din Game of Thrones. Aidan joacă rolul lui Bill, un arcaș excelent, care nimerește ținte de la foarte mare distanță.

“King Arthur – Legend of the sword” este un film care nu că merită, ci trebuie văzut. Aventură, umor, magie.

Distribuit de Vertical Entertaiment, care au organizat un eveniment extraordinar la lansarea acestui film, veți putea vedea în cinematografe povestea regelui Arthur din 19 mai. Una din surprizele evenimentului a fost trupa DancePrestige, care a oferit un spectacol de dans medieval înainte de vizionare. Poze de la lansarea filmului aici.

Până una-alta, vă las mai jos trailerul.

 

PS: Ce părere aveți de poza asta?

Avanpremiera King Arthur - Legend of the sword