O poveste frumoasă, scrisă zilnic cu multă dragoste de oameni

Voluntar in Spital - O poveste frumoasa scrisa zilnic cu multa dragoste de oameni - Silviu Pal Blog

Voluntar in Spital - O poveste frumoasa scrisa zilnic cu multa dragoste de oameni - Silviu Pal Blog

Mesaj pentru părinți: Cum ar fi să vă duceți copilul la doctor, iar în timp ce așteaptă să îi vină rândul, să îl puteți lăsa să se joace în locuri de joacă special amenajate, sigure, chiar în spital, lângă cabinetul doctorului? Cu siguranță va uita complet de toate grijile, nu îi va mai fi așa frică și timpul va trece mai ușor.

Pe Raluca Tănase o cunosc de mai bine de 3 ani. Într-o joi noapte, pe la 1, mi-a scris un mesaj pe facebook dacă o pot ajuta cu un slideshow până în ziua următoare, la ora 13:00. Inițial nu am știut ce să răspund. Mă gândeam “Ok, acum te-ai trezit sa îmi scrii, cu câteva ore înainte de eveniment? Nici măcar nu ne cunoaștem…“. Însă scopul slideshow-ului era unul umanitar: pozele pe care mi le-a trimis erau legate de copiii bolnavi de cancer. Videoclipul final trebuia prezentat de Raluca la o conferință, pentru a îi convinge pe cei care participau la acea conferință să doneze pentru cauza ei.

Când am aflat, nu am mai stat pe gânduri și m-am pus pe treabă. Cred că era 1 Noiembrie 2012. Am descărcat pozele, le-am pus una după alta într-un soft de creat slideshow-uri, am adăugat animații pentru fiecare în parte, pe fundal am folosit o melodie relaxantă și i-am dat export. A doua zi ne-am întâlnit cu jumătate de oră înainte să înceapă conferința și i l-am oferit.

3 ani mai târziu, asociația “Voluntar în Spital” are deja 2 ani. Nu știu exact dacă videoclipul pe care l-am facut chiar a ajutat sau nu (deși Raluca spune că a fost super, însă pentru mine a fost ceva ușor de făcut în comparație cu ce a avut ea de făcut – să vorbească oamenilor despre copiii bolnavi și ce nevoi speciale au ei). Însă știu că de acolo a plecat totul.

“Voluntar în Spital” este o poveste frumoasă, scrisă zilnic cu multă dragoste de oameni. Crezul lor este, citez, “Credem cu tărie că VOLUNTARII noștri pot aduce îmbunătățiri reale în viețile copiilor, familiilor și personalului din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “M.S.Curie” și Centrul de Recuperare “N.Robănescu” din București.”

De ce să te înscrii ca voluntar în asociația “Voluntar în Spital”?

Deoarece voluntarii sunt o parte integrantă a comunităților. Adolescenți, studenți, adulți aflați la vârsta pensionarii, sunt din ce în ce mai implicați în viața comunității, oferindu-și serviciile în diferite domenii și proiecte. Din păcate însă, în spitalele din Romania sunt prezenți prea puțini voluntari dedicați domeniului medical. De aceea, scopul acestui proiect este acela de a transforma centrele medicale din medii tradiționale sterile, reci și care stârnesc teama, în locuri primitoare, calde, lipsite de amenințări, în care oamenii își găsesc vindecarea.

Intră pe site-ul “Voluntar în Spital”. Sunt sigur că o să te atragă mult această inițiativă. Nu uita că orice lucru mic, orice tip de donație, orice faptă care poate nu ți se pare cine știe ce, CONTEAZĂ mai mult decât îți poți imagina. Important este să o faci din inimă.

Iată și un reportaj făcut acum ceva timp, legat despre activitatea “Voluntar în spital”: