Un nou restaurant în București ca la bunici acasa

Fiind pasionat de mâncare românească tradițională, am mers cu A lu’ Manole La Han la Traian, restaurant nou deschis anul acesta, cu specific românesc. Nu are rost să bat câmpii cu introducere, așa că trec la detalii care contează. La Han la Traian este pe Strada Mihail Georgescu, nr. 24 (în spate la Hala Traian). Între orele 12-17, puteți găsi meniul zilei la 22 lei, fiind postat pe pagina de Facebook în fiecare zi.

cum este la han la traian

cum este la han la traian

cum este la han la traian

cum este la han la traian

cum este la han la traian

Despre mâncare

La Han la Traian este un restaurant cu specific românesc. Înainte să comandăm, am primit garanția că tot ce vom mânca este natural. Brânza este direct de la stână, cărnița este de la oameni care se ocupă cu creșterea animalelor, și tot așa. Recunosc că nu am mâncat de mult timp o brânză atât de delicioasă ca cea din platoul încercat de noi, pe care îl puteți găsi în meniu cu numele Platou ciobănesc: o selecție de brânzeturi și cărnuri tradiționale. Prețul platoului este fix cât trebuie: 25 de lei. Luați cu poze.

cum este la han la traian

cum este la han la traian

Apoi, după ce am sorbit o țuică bună dintr-o ceșcuță cool, am comandat coaste de porc cu mămăligă și usturoi. Cred că este cel mai bun mujdei de usturoi pe care l-am mâncat în ultima vreme. Ca și desert, am comandat o porție de clătite cu dulceață, care a completat perfect o seară de relaxare.

cum este la han la traian

cum este la han la traian

Printre recomandări veți găsi ciolan cu fasole și varză murată, berbecuț cu verdeață la tuci, tochitură și alte mâncăruri cu mămăliguță. Din meniu nu lipsesc ciorbele, carnea la grătar și preparate cu pește. Prețurile nu sunt nici foarte mici, nici foarte mari, ci se situează confortabil pentru bugetul oricui dorește să aibă parte de o experiență tradițională românească de calitate în mijlocul Bucureștiului.

Un design interior care te duce cu gândul la atmosfera de la bunici

Un lucru foarte interesant este legat de mesele și scaunele din restaurant. Ioana Iancu, owner La Han la Traian, ne-a povestit că au fost create manual de un singur om într-o lună de zile. Sunt turiști care vin la restaurant special să se fotografieze cu aceste obiecte de decor. Veți vedea în fotografii de ce.

cum este la han la traian

cum este la han la traian

cum este la han la traian

cum este la han la traian

cum este la han la traian

cum este la han la traian

N-am mai avut de mult timp o seara așa relaxantă, într-o atmosferă ce mi-a adus aminte de serile de vară petrecute la bunici la țară, și asta pentru că restaurantul are un design special creat pentru a te duce cu gândul acasă, la copilărie. Vă recomand La Han la Traian pentru deconectarea de la agitația capitalei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *